Τάκης Γεωργακόπουλος: Θέμα ημερών η ένταξη του Libre στη συνταγογράφηση

20-11-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Τάκης Γεωργακόπουλος, σχετικά με την ένταξη της συσκευής Libre για τους διαβητικούς ασθενείς στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ασφαλιστική κάλυψη από τον Οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του σε συνέδριο για τις προμήθειες Υγείας, το οποίο πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Τάκης Γεωργακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η δυνατότητα συνταγογράφησης της συσκευής είναι θέμα λίγων ημερών. Χρειάζεται μια διαδικασία στο δημόσιο. Ό,τι τίθεται σε σχέση με τα νοσήματα αυτά, ιατροτεχνολογικό, περνάει πάντα πρώτα από την επιτροπή διαπραγμάτευσης. Αλλιώς, θα μας κατηγορούσαν ότι εφαρμόζουμε τακτικές του παρελθόντος».

Ο κος Γεωργακόπουλος παραδέχτηκε βέβαια ότι δεν είναι ευχαριστημένος από το χρόνο που απαιτείται για τεθεί το Libre στη διάθεση των ασφαλισμένων, αλλά χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία τη συμφωνία του Οργανισμού με την προμηθεύτρια εταιρεία, για τη δωρεάν χορήγηση του προϊόντος. «Το κόστος είναι μεγάλο» σημείωσε.