Τάκης Γεωργακόπουλος στο healthview.gr: Προσωρινός ο τρόπος αποζημίωσης της εξέτασης Oncotype DX

26-12-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στον “αέρα” φαίνεται ότι βρίσκονται όλες οι αντιδράσεις σχετικά με τον τρόπο – εκ των υστέρων, δηλαδή – αποζημίωσης της εξέτασης ONCOTYPE DX από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με όσα διαβεβαιώνει την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στο healthview.gr ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τάκης Γεωργακόπουλος, οι ασθενείς οφείλουν μόνον προσωρινώς να αιτούνται την επιστροφή χρηματικού ποσού από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, αφού έχουν καταβάλλει προκαταβολικώς το σύνολο του αντιτίμου ύψους 3.000 ευρώ στους ιδιώτες παρόχους του Οργανισμού.

Ο Τάκης Γεωργακόπουλος εξηγεί επίσης στο healthview.gr ότι “αυτή η διαδικασία θα συνεχισθεί μόνον έως ότου ενταχθεί η εν λόγω εξέταση κανονικά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και συναφθούν οι αναγκαίες συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτών παρόχων της εξέτασης. Όταν θα πληρούνται οι δύο αυτές προϋποθέσεις, τότε η εξέταση ONCOTYPE DX θα συνταγογραφείται κανονικά, όπως τα φάρμακα, για παράδειγμα, και οι ασθενείς ασφαλισμένοι μας θα καταβάλλουν προκαταβολικώς αποκλειστικά και μόνον την προβλεπόμενη οικονομική συμμετοχή τους, ήτοι το 15% του συνολικού κόστους της εξέτασης, και δεν θα απαιτείται να εμπλέκονται με τις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού”.

Πάντως, είναι αλήθεια ότι ο Τάκης Γεωργακόπουλος δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές χρονικό διάστημα στο οποίο θα εφαρμόζεται ο ισχύων τρόπος αποζημίωσης της εξέτασης ONCOTYPE DX.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ:

ΕΟΠΥΥ απόφαση για ONCOTYPE DX