Εγκρίθηκε από τη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

17-01-2019

Ψήφο εμπιστοσύνης από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έλαβε πριν από λίγο ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), Βασίλης Πλαγιανάκος και ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), Γιάννης Μαλέμης.

Σε ότι αφορά τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο νέος πρόεδρος άμεσα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα των συμβάσεων με τους οπτικούς και τους επαγγελματίες ειδικής αγωγής , δύο κατηγορίες παρόχων του Οργανισμού που αρνούνται να προχωρήσουν στην υπογραφή σύμβασης.

«Ανοιχτό» είναι και το θέμα των συμβάσεων με τους εξειδικευμένους γιατρούς. Το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται σε αλλαγή του τρόπου αποζημίωσής τους και συγκεκριμένα η αμοιβή να γίνεται κατά πράξη και περίπτωση. Αλλαγές σχεδιάζονται και στον τρόπο κατανομής των συμβάσεων, με βάση τις ανάγκες ανά περιοχή και ειδικότητα.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα κληθεί να ολοκληρώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ειδικότερα έργα που στοχεύουν στη μείωση της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.