Σταύρος Ευαγγελάτος στο healthview.gr: Δεν είναι δυνατόν το ΣΕΥΥΠ να απαξιώνεται

04-06-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το healthview.gr, το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου, ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) Σταύρος Ευαγγελάτος προβαίνει στην εξής δήλωση, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη διαδικασία επιλογής νέων επιθεωρητών για το ΣΕΥΥΠ:

“Οφείλω να επισημάνω τέσσερα πολύ σημαντικά σημεία:

Πρώτον, δεν σημαίνει τίποτε ούτε αντέχει σε συνωμοσιολογικά σενάρια το γεγονός ότι η διαδικασία για την επιλογή νέων επιθεωρητών για το ΣΕΥΥΠ ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019. Η σύμπτωση της διαδικασίας με τις εκλογές συνέβη εκ των υστέρων και εντελώς αντικειμενικώς.

Δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο μία υπηρεσία, όπως το ΣΕΥΥΠ, την οποία ο ίδιος ο ΟΟΣΑ καταγράφει στην αιχμή του δόρατος για την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Τρίτον, δεν έχει καμία σχέση με ρουσφετολογικούς σχεδιασμούς ούτε η επιλογή του κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, καθώς ο ίδιος διαθέτει πολυετή προσφορά στο ΕΣΥ της χώρας μας και είναι επίσης ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το περίεργο θα ήταν εάν ο κ. Γεωργακόπουλος δεν επιλεγόταν, με δεδομένα τα ως άνω προσόντα.

Τέταρτον, να είναι όλοι βέβαιοι ότι οι νέοι επιθεωρητές, οι οποίοι επελέγησαν, διακρίνονται από πολύ υψηλό επίπεδο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, αλλά και επαγγελματισμού”.