ΟΚΑΝΑ: Ανακλήθηκε η παράνομη παράταση της θητείας του γενικού διευθυντή (PDF)

27-06-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Μετά τον όγκο της κατακραυγής, η οποία συνέδευσε την παράνομη παράταση της θητείας του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), η διοίκηση του Οργανισμού έπραξε την Πέμπτη 27 Ιουνίου το αυτονόητο.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό της, το οποίο απέστειλε μόλις, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου, σε όλες τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ της χώρας μας, η διοίκηση του Οργανισμού ενημερώνει για την ανάκληση της απόφασης, με την οποία εχορηγείτο παράταση στη θητεία του γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ.

Πρόκειται για μία σαφή νίκη των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και του συλλόγου τους, οι οποίοι επέκριναν με ιδιίτερη έμφαση από την πρώτη στιγμή την καταφανώς παράνομη απόφαση της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ να χορηγήσει παράταση στη θητεία του γενικού διευθυντή του Οργανισμού!

Η ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Την ανάκληση της απόφασης για την παράταση της θητείας του γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ σχολιάζει με ανακοίνωσή του την Πέμπτη 27 Ιουνίου το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων στον Οργανισμό:

“Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ μετά τη δημόσια κατακραυγή για την παράνομη απόφαση παράτασης της θητείας του απερχόμενου Γενικού Διευθυντή επιτέλους παραδέχτηκε την παρανομία της και με σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου του Οργανισμού ανακαλεί την παράνομη απόφαση που είχε λάβει προ 30 ημερών περίπου.

Είχε προηγηθεί το εξώδικο του Συλλόγου προς τη Διοίκηση του Οργανισμού που τους προειδοποιούσε, ότι αν επιμείνει η Διοίκηση στη θέση της για παράταση της θητείας του Γκανά θα προχωρήσει ο Σύλλογος σε καταγγελία στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Επιπλέον η Διοίκηση εισέπραξε κι ένα άλλο ράπισμα, αυτή τη φορά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσει με νύχια και με δόντια τον Γκανά στη θέση του (τέτοια επιμονή είναι άξια απορίας) έστειλε αίτημα στο ΣΤΕ για να δώσει το ΣΤΕ άδεια για παράταση της θητείας του. Για αυτό το λόγο οι διάφοροι «κολαούζοι» της τωρινής Διοίκησης διέρρεαν ότι ο Γενικός είχε πάρει άδεια και ότι θα επανερχόταν στη θέση του την ερχόμενη εβδομάδα.

Το ΣΤΕ, όμως διέψευσε και τις τελευταίες φρούδες ελπίδες του απερχόμενου συστήματος απορρίπτοντας το αίτημα της παράτασης του Γενικού Διευθυντή. Τουλάχιστον λίγο πριν αποχωρήσουν από τον Οργανισμό ας διατηρήσουν την όποια σοβαρότητα κι αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει και να μην επιμένουν σε θέσεις όπως αυτές που διατυπώνουν στο δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Οργανισμού (7 Ιουνίου 2019) που ανέφερε χαρακτηριστικά «Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μη διαταραχθεί η καλή και εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και με την τήρηση όλων των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αξιολόγηση, το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ αποφάσισε την παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης νέου και πάντως όχι πέραν των τριών μηνών» Σήμερα, αποδεικνύεται ότι η Διοίκηση όλα όσα υποστήριζε ήταν κούφια λόγια του αέρα και προσπαθούσε να εξαπατήσει όσους μπορούσε.

Υ.Γ. Ας σταματήσουν επιτέλους τις απανωτές γκάφες. Ο Αν. Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων τις προηγούμενες ημέρες ήθελε να ανοίξει το Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές) άρον άρον μόνο για να κάνει τα εγκαίνια  ο κ. Ξανθός σε ένα χώρο που ακόμα και σήμερα δεν είναι έτοιμος. Όσο δε για το προσωπικό, που προόριζε να λειτουργήσει τη νέα Δομή θα προερχόταν από άλλες δομές και όχι από νέες προσλήψεις. Επειδή όμως δεν υπάρχουν νοσηλευτές και το απαραίτητο προσωπικό που προβλέπεται από την υπουργική απόφαση για να στελεχώσουν το ΧΕΧ, είχαν τη φαεινή ιδέα να μετακινούνται στο ΧΕΧ – εντελώς «εθελοντικά» – οι νοσηλευτές δυο-δυο (σαν τους Χιώτες) κυκλικά από τις Μονάδες ΜΥΑΠ 1 και ΜΥΑΠ 2 και Κέντρο Βοήθειας και όπου αλλού βρεθούν ευκαιριακά νοσηλευτές για ένα τρίωρο 10:00 – 13:00. Τέτοιο Χώρο εποπτευόμενης Χρήσης τρίωρης λειτουργίας δεν έχουμε ματαδεί. Κι όλα αυτά για να προλάβουν να τα εγκαινιάσουν προεκλογικά. Ήρθε όμως και εδώ το χαστούκι από το ΣΤΕ όπου τους απαγόρευσε οποιαδήποτε λειτουργία νέας Δομής προεκλογικά.

Αν δεν τους απασχολεί ο προσωπικός τους διασυρμός τους συνιστούμε τουλάχιστον να προστατέψουν τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους από αποφάσεις οι οποίες δεν εκφράζουν και δεν υπηρετούν ούτε το ήθος αλλά ούτε και την πολιτική του Οργανισμού.

Καληνύχτα κύριοι της Διοίκησης και ελπίζουμε το δικό σας μέλλον να μην συνάδει με την μελλοντική πορεία του Οργανισμού”.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απόφαση, με την οποία ανακαλείται η παράταση της θητείας του γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ για τη ΘΗΤΕΙΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ του ΟΚΑΝΑ