Υπουργείο Υγείας: Αλλαγές σκυτάλης στις διοικήσεις Οργανισμών και φορέων

Υπουργείο Υγείας
02-08-2019

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για αλλαγές στις διοικήσεις των Οργανισμών και εποπτευόμενων φορέων. Άλλωστε, η αλλαγή σκυτάλης διευκολύνεται και από τις παραιτήσεις που ήδη πρόεδροι και διοικητές έχουν υποβάλλει.

Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του προσώπου που θα αναλάβει στη θέση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview- το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται να διορίσει και β΄αντιπρόεδρο στον Οργανισμό.

Μόλις χθες, πάντως, δημοσιεύθηκε η αποδοχή παραίτησης του πρώην – πλέον – αντιπροέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου. Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του στις 11 Ιουλίου με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσον αφορά την …τύχη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βασίλη Πλαγιανάκο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα ζητηθεί η παραίτησή του ή όχι. Ο ίδιος φαίνεται ότι επιθυμεί να παραμείνει στον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα έχει αναλάβει προσωπικά να «τρέξει» το θέμα με την χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς έως τέλος του έτους.

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα πρόσωπα στο χώρο της Υγείας αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους το φθινόπωρο.