Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες για την απόκτηση ειδικότητας και εξειδίκευσης

06-08-2019

Οδηγίες για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας και εξειδίκευσης ιατρών, σύμφωνα με μεταβατικές διατάξεις, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, τα δικαιολογητικά των ιατρών μπορούν να κατατεθούν αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτούμενου ατόμου, ή μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, ή με συστημένη ταχυδρομική επιστολή, ή απλή ταχυδρομική επιστολή.

Υπόδειγμα αίτησης γενικού ενδιαφέροντος είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, καθώς και οδηγίες προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Με την αίτηση θα υποβάλλονται:

α. Απλή φωτοτυπία τίτλου ειδικότητας.

β. Σύντομο βιογραφικό, αν δεν απαιτείται πλήρες και αναλυτικό, από τις αντίστοιχες διατάξεις.

γ. Πιστοποιητικά από τα οποία να προκύπτει η πληρότητα των προϋποθέσεων ένταξης στις αντίστοιχες μεταβατικές διατάξεις.

δ. Τα πιστοποιητικά που προέρχονται από Κλινικές και Τμήματα Νοσοκομείων θα φέρουν τις υπογραφές του Διευθυντή της Κλινικής/Τμήματος, του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και του Διοικητικού Διευθυντή. Αντίστοιχες υπογραφές θα φέρουν τα πιστοποιητικά ιδιωτικών Κλινικών. Στην αντίθετη περίπτωση θα υπογράφονται από τον Διευθυντή της Κλινικής/Τμήματος και τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Στις περιπτώσεις που ο Διευθυντής της Κλινικής είναι ο αιτών, το πιστοποιητικό του θα υπογράφεται από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διοικητικό Διευθυντή. Εάν ο Διευθυντής είναι παράλληλα και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, τότε θα υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και τον Διοικητικό Διευθυντή.

ε. Τα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά θα είναι υπογεγραμμένα από τον Διευθυντή της Κλινικής και τον Διοικητικό Διευθυντή (HR). Εάν δεν υφίσταται Διοικητικός Διευθυντής θα είναι υπογεγραμμένο από Διευθυντή ή Manager αντίστοιχων ή ισοδύναμων καθηκόντων, ανάλογα με το σύστημα της κάθε χώρας. Όλα τα πιστοποιητικά από υπηρεσίες ή ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να φέρουν την επισημείωση της Σφραγίδα της Χάγης «APOSTILLE» ή να είναι θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής τους από το οικείο Ελληνικό Προξενείο και να είναι επίσημα μεταφρασμένα.