Σε σύσκεψη υψηλού επιπέδου για τον κίνδυνο πυρκαγιών ο Νίκος Παπαευσταθίου – Οι αποφάσεις

09-08-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σε κατάσταση συναγερμού – επίπεδο 5 – έχει θέσει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, εξαιτίας του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιών για το επόμενο τριήμερο.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι σχετικές δυνάμεις να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, σύσκεψη εργασίας υψηλού επιππέδου πραγματοποιείται στις 8 μ.μ. της Παρασκευής 9 Αυγούστου, στην έδρα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη θα μετάσχει επίσης ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης:

Ένας γιατρός, ο οποίος θα αποτελεί για τις επόμενες τρεις ημέρες τον σύνδεσμο μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα εγκατασταθεί από το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου στο κέντρο επιχειρήσεων της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, η οποία έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού – επίπεδο 5 – την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών τις επόμενες τρεις ημέρες.

Αυτό αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων αργά το απόγευμα της Παρασκευής 9 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υψηλού επιπέδου για τον κίνδυνο πυρκαγιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπό την προεδρία του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του διοικητή του ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας Νίκου Παπαευσταθίου.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας έχει ήδη ζητήσει από τη διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) να βγάλει για τις επόμενες τρεις ημέρες όσο το δυνατόν περισσότερα ασθενοφόρα ανά βάρδια σε κίνηση, για τις περιοχές, τις οποίες η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού.