Ηλεκτρονικά πλέον το αίτημα των επιστημόνων για έρευνα στο Πειραματικό Κέντρο της ΕΛΠΕΝ

06-09-2019

Ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν την αίτησή τους οι επιστήμονες που ενδιαφέρονται να διεξάγουν το ερευνητικό τους πρωτόκολλο στις σύγχρονες ερευνητικές εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Π.Κ της ELPEN. Η εταιρεία δημιούργησε μια φιλική προς τον χρήστη ηλεκτρονική πλατφόρμα, που λειτουργεί στα πρότυπα των σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών. Συμμορφώνεται δε πλήρως με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) και τη νομοθεσία για μεταφραστική έρευνα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στον ερευνητή τόσο να δημιουργήσει, όσο και να επεξεργαστεί την αίτησή του. Η οριστική υποβολή πραγματοποιείται εφόσον ο ερευνητής είναι βέβαιος για την πληρότητα και την ορθότητα των στοιχείων που έχει εισάγει στην αίτηση. Η αίτηση μετά την οριστική της υποβολή λαμβάνει μοναδικό κωδικό καταχώρησης ο οποίος γνωστοποιείται στον αιτούντα για περαιτέρω χρήση.

Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης είναι ιδιαίτερα απλή και το σύστημα καθοδηγεί τον αιτούντα ώστε να τροφοδοτήσει τα πεδία με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή της. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα παράλειψης των απαιτούμενων πληροφοριών και εξασφαλίζεται η διαφάνεια.

Το Ε.Ε.Π.Κ της ELPEN σηματοδοτεί τη «ζωντανή απόδειξη» της διαχρονικής δέσμευσης της εταιρείας στον τομέα της έρευνας, αποτελώντας το πρώτο εργαστήριο Πειραµατικής και Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε από ιδιωτικό φορέα στην Ελλάδα. Με έργο που συγκροτείται από τον μεγάλο αριθμό των επιστημόνων που έχουν εκπαιδευτεί ή έχουν εκπονήσει το ερευνητικό τους έργο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, το Ε.Ε.Π.Κ λειτουργεί με πρωταρχικό μέλημα την ενίσχυση της ελληνικής ερευνητικής δραστηριότητας και την αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου των επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας.

Το πλούσιο και πολυετές ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο έχει οδηγήσει στη αναγνώρισή του ως σταθερή θερμοκοιτίδα δημιουργίας επιστημονικής γνώσης. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 140 υποτροφίες, ενώ έχει υλοποιήσει περισσότερα από 350 ερευνητικά προγράμματα. Περισσότερα από 900 είναι επίσης τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που έχει φιλοξενήσει στις ερευνητικές εγκαταστάσεις του, σε συνεργασία με εγχώριους και διεθνείς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς.