Μακροζωία: Το σκόρδο χαρίζει χρόνια ζωής

μπολάκι με σκόρδο και ολόκληρα σκόρδα
21-11-2019

Όλοι γνωρίζουμε πως το σκόρδο ρίχνει την πίεση. Είναι λοιπόν ένας φυσικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε την υπέρταση. Τώρα όμως, νέα έρευνα Ολλανδών επιστημόνων δείχνει πως το σκόρδο μπορεί να είναι κι ένα από τα μυστικά για την μακροζωία.

Όπως ανακάλυψαν ερευνητές από το Άμστερνταμ, η κατανάλωση σκόρδου θα μπορούσε να είναι το «κλειδί» της μακροζωίας. Με πόιον τρόπο; Συμβάλλει στην τόνωση της υγείας του εντέρου

Το σκόρδο ενισχύει την υγεία του εντέρου καθώς εμπεριέχει υψηλές ποσότητες θρεπτικών ινών. Τους λεγόμενους ολιγοσακχαρίτες.

Το συστατικό αυτό εμπεριέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών που ενισχύουν τα «καλά» βακτήρια. Αυτά με την σειρά τους επιτίθενται στα «κακά» βακτήρια του εντέρου που μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες. Από τον καρκίνο και την άνοια μέχρι την παχυσαρκία και ψυχικές νόσους

Τα ευρήματα της ολλανδικής έρευνας συζητήθηκαν σε εκδήλωση σχετικά με τη γήρανση που οργάνωσε η εταιρεία «Yakut» στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η εταιρεία ερευνά τον αντίκτυπο των προβιοτικών στον Ευρωπαίους.

Για τον καθηγητή Eρικ Κλάασεν από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι καλύτερη για ένα υγιές στομάχι».

«Γνωρίζουμε ότι στον σύγχρονο τρόπο ζωής, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όμως αυτό είναι το ζητούμενο», επισήμανε ο Ολλανδός καθηγητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μακροζωία: Ζουν περισσότερο όσοι περπατάνε μισή ώρα την ημέρα μετά από καρδιακή προσβολή