Σε διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

04-12-2019

Σε διαβούλευση για τυχόν παρατηρήσεις και διορθώσεις – μέχρι και την Παρασκευή – έθεσε ο ΕΟΦ το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που θα προτείνει στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να εκδοθεί εντός Δεκεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει ο Βασίλης Κικίλιας. Οι προτεινόμενες τιμές των προϊόντων διαμορφώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη:

α) τα δεδομένα τιμών στα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης την 1η Οκτωβρίου 2019,

β) πηγές συλλογής στοιχείων τη βάση δεδομένων EURIPID, και επίσημες ιστοσελίδες των κρατών –μελών και

γ) τα φύλλα έρευνας των Κατόχων Αδείας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) που υποβλήθηκαν στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΕΟΦ.

δ) κοστολόγια

ε) επιστολές συνοδευόμενες από τη σχετική τεκμηρίωση.

Από την ανατιμολόγηση εξαιρούνται α) τα προϊόντα αίματος, β) τα εμβόλια και γ) τα προϊόντα του Αρνητικού Καταλόγου. Οι ΚΑΚ θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές παρατηρήσεις τους μέχρι και την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, όσοι επιθυμούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Τμήμα Τιμολόγησης, αφού θα έχουν υποβάλλει τις παρατηρήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Δια ζώσης διαβούλευση χωρίς την προηγούμενη υποβολή παρατηρήσεων στην ηλεκτρονική εφαρμογή δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μετά την επεξεργασία των προτάσεων και παρατηρήσεων, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας για τα προϊόντα του Καταλόγου Ανατιμολόγησης.