Κορονοϊός: 11 θετικοί τουρίστες ανάμεσα σε 3.611 εξετασθέντα δείγματα

ΚΩΣ
03-07-2020

“Χαμηλές πτήσεις” εμφανίζει ο κορονοϊός ανάμεσα σε τουρίστες που έρχονται από διεθνείς πτήσεις στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 3.611 δείγματα και έχουν βρεθεί μόλις 11 θετικά.

Από την περασμένη Τετάρτη (01.07.2020) και μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 5.000 δειγματοληψίες, ενώ οι “θετικοί” τουρίστες απομονώθηκαν για 14 ημέρες σε ξενοδοχεία καραντίνας. Δύο από αυτούς, ένας ελληνοαμερικανός με τη σύζυγό του που βρέθηκαν θετικοί, χρειάστηκε να νοσηλευθούν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όμως, δεν διατρέχουν κίνδυνο. Η γυναίκα, μάλιστα, είναι ασυμπτωματική και νοσηλεύεται στον ίδιο θάλαμο με τον σύζυγό της.

Αίσθηση προκαλεί η είδηση που μετέδοσε ο ΣΚΑΙ, ότι μια γυναίκα από τη Σουηδία όχι μόνο δεν τήρησε την 24ωρη καραντίνα, αλλά βρέθηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα! Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική όταν της έγινε τεστ (ένα από τα 66) στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Άλλο ένα κρούσμα, επίσης, εντοπίστηκε και στον Προμαχώνα, με το σύνολο να είναι πλέον τρία θετικά κρούσματα.