Υποχρεωτική η μάσκα και στο κατάστρωμα

Η μάσκα είναι πλέον υποχερωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα του Βασίλη Κικίλια και του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κος Πέτσας είπε ότι η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από πολλές άλλες χώρες ωστόσο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει έκτακτα μέτρα ακόμη και τοπικά lockdown όπου και όποτε χρειαστεί αξιολογώντας και κατά τόπους την κατάσταση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων προήλθε από τον εφησυχασμό και ότι μέχρι στιγμής το σύστημα υγείας δε δέχεται σημαντική πίεση. Ενδεικτικά, είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες, 2 Αυγούστου, έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

 Τα μέτρα που έχουν ληφθεί και παραμένουν σε ισχύ:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας μέχρι το τέλος Αυγούστου, σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμη και σε χώρους λατρείας, ενώ εξαιρούνται οι χώροι εστίασης.

Αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (όπως τα γηροκομεία), σε δομές ευάλωτων ομάδων (όπως οι άστεγοι και πρόσφυγες) και νοσοκομεία.

Ορίο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών, με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Απαγόρευση από σήμερα Δευτερα έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου, ορθίων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Παράταση της απαγόρευσης, έως τις 31 Αυγούστου, των πανηγυριών και δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων, των μέτρων τήρησης αποστάσεων σε παραλίες, των μέτρων προστασίας σε επαγγελματικά τουριστικά πλοία. των μέτρων προστασίας στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης  και των μέτρων τήρησης αποστάσεων.

-Παράταση μέχρι τις 15 Αυγούστου της αναστολής αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, της υποχρέωσης για αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και των μέτρων που εφαρμόζονται στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό τρεις φορές την εβδομάδα
Από σήμερα, ξεκινά σε σταθερή βάση, 3 φορές την εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη για τον COVID-19 με τους επικεφαλής υγείας και πολιτικής προστασίας, υπό τον Πρωθυπουργό. Οι συσκέψεις αυτές θα γίνονται για να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζεται κατάλληλα η δράση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.kellysparos!!@

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν

Η μάσκα είναι υποχρεωτική από αύριο και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων  μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020, προκειμένου να μη ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

Μέχρι τις 18 Αυγούστου παραμένει σε ισχύ η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι να ληφθούν νέες αποφάσεις.

In this article