Κορονοϊός: Έρχονται μέτρα – Το απόγευμα αποφασίζουν οι ειδικοί ποιες περιοχές θα αλλάξουν κατηγορία κινδύνου

καστοριά
21-10-2020

Νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν στις κατά τόπους περιοχές της χώρας, που εμφανίζουν τα τελευταία 24ωρα καρακόρφη αύξηση κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται πολλές περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα να ανέβουν βαθμίδα στις κατηγορίες κινδύνου, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται και το ενδεχόμενο πιθανής ανακοίνωσης της γενικευμένης χρήσης μάσκας. 

Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) αναμένεται να περάσει πλέον η Θεσσαλονίκη, ενώ και τα Ιωάννινα, η Καστοριά βρίσκονται “μια ανάσα” από το 4ο και τελευταίο επίπεδο κινδύνου, δηλαδή αυτό του τοπικού lockdown. Σε κίνδυνο βρίσκονται, επίσης, οι Σέρρες και η Βοιωτία.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου εκτάκτως σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη  και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Συνεκτιμήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφασίστηκε ότι το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου η αύξηση των κρουσμάτων παρουσίασε ξαφνική άνοδο.

Ο χθεσινός αριθμός των 667 κρουσμάτων έθεσε σε απόλυτο συναγερμό την κυβέρνηση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μέτρα για την καθολική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Το σίγουρο είναι ότι η συμπρωτεύουσα με τα 125 νέα κρούσματα εχθές, θα περάσει πλέον στο επίπεδο 3 του “προρτοκαλί” συναγερμού, δηλαδή αυτό της “Αυξημένης Επιτήρησης”.