Ορισμένα γένια είναι πιο βρώμικα και από μια τουαλέτα

26-12-2016
Τα γένια έχουν γίνει πάρα πολύ της μόδας τελευταία. Ακόμα και νέοι 20 ετών προσπαθούν να μεγαλώσουν τη γενειάδα τους για να αποκτήσουν το look που τελευταία έχει σαρώσει ανάμεσα στους άντρες. Αυτό το look όμως κρύβει και παγίδες. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη περιποίηση. Αλλιώς, όπως έδειξε έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, ορισμένες γενειάδες μπορεί να είναι πιο βρώμικες κι από μια τουαλέτα.
 
Η έρευνα ξεκίνησε από το Αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο KOAT TV. Δημοσιογράφοι του καναλιού βγήκαν στους δρόμους και πήραν με ειδική μπατονέτα δείγμα από τις γενειάδες αντρών. Στη συνέχεια έστειλαν τα δείγματα στο ειδικό κέντρο Quest Diagnostics για ανάλυση. Κι αυτά που βρήκαν τους άφησαν πραγματικά άφωνους.
 
Όπως είπε ο διευθυντής του Κέντρου, Δρ. Τζων Γκόλομπικ «συνήθως δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ» και συνέχισε λέγοντας πως σε μερικές από τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια των εντέρων διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά «το είδος που κανονικά βρίσκουμε στα κόπρανα».
 
«Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή ρυπαρότητα για να βρεθεί κάτι τόσο ανησυχητικό», τόνισε ο Γκόλομπικ. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι άντρες με μούσια δεν έχουν μάθει να πλένουν τα χέρια τους όταν τελειώνουν με την τουαλέτα και πιάνουν τη γενειάδα τους μετά την τουαλέτα χωρίς να έχουν πλυθεί.
 
Βέβαια υπάρχουν και καλά νέα. Ποια είναι αυτά; Τα επίπεδα των εντερικών βακτηρίων που βρέθηκαν δεν ήταν ικανά για να τους κάνουν να αρρωστήσουν.
 
Οι ειδικοί λοιπόν στέλνουν ένα μήνυμα στους κύριους που έχουν επιλέξει να έχουν γένια. Να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν βγουν από την τουαλέτα, να σαπουνίζουν εξίσου καλά και καθημερινά την γενειάδα τους και να μην την αγγίζουν καθόλου στη διάρκεια της ημέρας