Σε πλήρη κάλυψη οι ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική – Εντολή στους διοικητές νοσοκομείων να αναπτύξουν νέα κρεβάτια

ΜΕΘ
17-02-2021

Με εντολή του προς τους διοικητές των Νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο διοικητής Χρήστος Ροϊλός, ζητά να αναπτύξουν εντός 24 ωρών επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό, αξιοποιώντας κρεβάτια από γενικές ΜΕΘ.

Σε πληρότητα που ξεπερνά το 95% βρίσκεται το ΕΣΥ στην Αττική σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες, οι οποίες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τα κρεβάτια.

Στην κατεπείγουσα εντολή που απέστειλε στους διοικητές των νοσοκομείων “Αττικόν”, “Θριάσιο”, Γενικό Κρατικό Νίκαιας και “Τζάννειο”, ο διοικητής κ. Ροϊλός ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναπτυχθούν 10 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στο Νοσοκομείο “Αττικόν” και ακόμη 5 στο Θριάσιο της Ελευσίνας.

Υπογραμμίζεται ότι θα επιστρατευθεί “δανεικό” προσωπικό, από άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν σε γιατρούς οι νέες κλίνες ΜΕΘ και έως ότου ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έχουν επιστρατευθεί μάλιστα και 3 φορητοί αναπνευστήρες, σε περίπτωση ανάγκης. Ζητείται μάλιστα να υπάρξει συρρίκνωση των κλινών ΜΕΘ γενικών περιστατικών προκειμένου να εξυπηρετηθούν πάσχοντες από βαριά νόσο Covid, που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Δείτε το έγγραφο: