Τηγανητά: Τι συμβαίνει στο σώμα σου μετά από μεγάλη κατανάλωση

τηγανητά κοτόπουλα
30-03-2021

Τα τηγανητά είναι σίγουρα τα πιο νόστιμα φαγητά. Είναι όμως κι αρκετά ανθυγιεινά. Ιδίως όταν τα τρώμε συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας (λίγο ή πολύ) καταναλώνουμε διάφορα αγαπημένα τηγανητά φαγητά όπως κοτόπουλο, τηγανητό ρύζι, noodles κ.ά.

Τα τηγανητά φαγητά και οι επιπτώσεις στην υγεία μας

Ακόμη και αν δεν ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής είναι καλό να τα αποφεύγεις όσο γίνεται αφού είναι αρκετά επιβλαβή για τον οργανισμό.

Όταν τα τρόφιμα τηγανίζονται, γίνονται αυτομάτως πιο πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά. Το εξωτερικό μέρος του φαγητού χάνει νερό και απορροφά το λάδι, το οποίο συχνά περιέχει μεγάλη ποσότητα τρανς λιπαρών. Τα τρανς λιπαρά έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια ότι αυξάνουν την LDL χοληστερίνη (κακή χοληστερίνη).

Η συχνή κατανάλωση τηγανητών πιάτων μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση και άμεση αύξηση βάρους. Μια λύση που θα κάνει τη διαφορά είναι η αγορά μιας φριτέζας αέρος. Εκεί θα μαγειρεύεις όλα τα αγαπημένα σου τρόφιμα χωρίς λάδι και θα τα απολαμβάνεις άφοβα στην πιο υγιεινή εκδοχή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Τα τηγανητά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού