Μητσοτάκης: Έρχονται την επόμενη εβδομάδα τα self test – Προτεραιότητα στους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς

Σακελαροπούλου
31-03-2021

Συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε «γιατρούς, υγειονομικούς, νοσηλευτές, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που εξακολουθούν να καταβάλλουν, ειδικά εδώ στα νοσοκομεία της Αττικής», σημείωσε ότι «θα αναμένουμε σήμερα τις εισηγήσεις της Επιτροπής, οι οποίες θα λάβουν υπόψη από τη μία, τα επιδημιολογικά δεδομένα –τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά- και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου και ότι τα μέτρα εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται πλήρως, κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες». «Και θα κινηθούμε ανάλογα, αφού ακούσουμε τους ειδικούς, όπως το κάνουμε πάντα», τόνισε.

Χαρακτήρισε ενθαρρυντικό νέο το γεγονός «ότι τις τελευταίες μέρες είδαμε μια ισορροπία στις εισαγωγές και στα εξιτήρια των νοσοκομείων της Αττικής. Και βέβαια, το μεγάλο ενθαρρυντικό νέο, είναι ότι η διαδικασία του εμβολιασμού».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των σχολείων και των self tests σημειώνοντας ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης «να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων. Ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία, έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά».