Στη «μάχη» από σήμερα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική. Αύριο «ανοίγουν» τα ραντεβού για τους 65-69 ετών

Στη «μάχη» κατά της πανδημίας ρίχνονται από σήμερα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική. Με την έναρξη λειτουργίας τους, ενεργοποιείται σχεδόν το σύνολο των εμβολιαστικών κέντρων που φτάνουν τα 1.042 και στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

Τα δύο mega κέντρα έρχονται να προστεθούν στα άλλα δύο που ξεκίνησαν την λειτουργία τους στις 15 Φεβρουαρίου. Έτσι, πλέον λειτουργούν 4 mega εμβολιαστικά κέντρα:

στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι,

στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη,

στο Στάδιο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό και

στο Κλειστό του Περιστερίου.

Σε πρώτο στάδιο το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική του θα φθάσει τις 96 γραμμές .

Στον mega εμβολιαστικό σταθμός στο Περιστέρι, σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών.

Σήμερα με την έναρξη λειτουργίας του θα ενεργοποιηθεί τμήμα του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων. Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Ραντεβού με το… εμβόλιο

Αύριο Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορεί να κλείνει ραντεβού για εμβολιασμό η ηλικιακή ομάδα, των 65-69. Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, άνω των 70 ετών, πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

In this article