Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ και το λιανεμπόριο σε επιβαρυμένες περιοχές

Σε συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, που αξιολόγησε την επιδημιολογική εικόνα των περιοχών, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από Δευτέρα 12 Απριλίου στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας (με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα) και Θεσσαλονίκης (μόνο με click away), καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.

Επίσης, δήλωσε ότι ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση τον ΚΑΔ 92.00.12.02, που αφορά τα ΟΠΑΠ play, και τον ΚΑΔ 92.00.12, που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα κερματοδέκτη, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά, όπως ανακοίνωσε.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα για αγορές με click away και click inside. Συγκεκριμένα, πλέον ισχύει: Η αναλογία ατόμων-εμβαδού για επιφάνειες έως 500 τ.μ. διαμορφώνεται σε 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ., για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ. επιτρέπεται ένας πελάτης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα της Κω και ο δήμος Ήλιδας της ΠΕ Ηλείας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε “βαθύ κόκκινο”

Ως εκ τούτου στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται οι εξής περιοχές:

– η Περιφέρεια Αττικής,

– η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας,

– οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού) και Ευρυτανίας

– οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας

– οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας

– η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

– η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφερειακή Ενότητα Κω

– οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου

– ο δήμος Ρόδου

– ο δήμος Χίου

– ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων

– οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας

– ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών

– ο δήμος Καρδίτσας

– οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

– οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών

– ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

In this article