Διατροφή: Ποιες ελλείψεις στον οργανισμό δείχνουν συγκεκριμένες λιγούρες

προϊόντα για σωστή διατροφή και για υπογλυκαιμία
22-04-2021

Η διατροφή μας πρέπει να είναι πάντα ισορροπημένη ώστε να μην μας λείπει ποτέ καμία βιταμίνη και κανένα χρήσιμη ουσία. Βέβαια η εντελώς ισορροπημένη διατροφή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση όταν είμαστε όλη μέρα στην δουλειά και τρώμε ο,τι πιο γρήγορο και πρόχειρο βρίσκουμε. Σε αυτή την περίπτωση οργανισμός μας, μας στέλνει μηνύματα. Πως; Ζητώντας μας να φάμε συγκεκριμένα τρόφιμα με τις κοινώς γνωστές ως λιγούρες.

Τα αίτια της λιγούρας μπορεί να είναι ψυχολογικά αλλά και οργανικά.
Στα ψυχολογικά περιλαμβάνονται βασικά το άγχος και το στρες, γι’ αυτό καταφεύγουμε στο φαγητό προκειμένου να νιώσουμε καλύτερα.

Η κατανάλωση ζάχαρης και αλατιού, αυξάνει την έκκριση ενδορφινών στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε και να βελτιώνεται η διάθεσή μας.

Η έντονη επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα ωστόσο, είναι δυνατό να υποδηλώνει συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Τα κενά στην διατροφή και οι λιγούρες

  • Κρέας: Ίσως αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα χρειάζεται σίδηρο ή ψευδάργυρο. Τα στοιχεία αυτά παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και είναι απαραίτητα για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα.
  • Τυρί: Αποτελεί ένδειξη χαμηλών επιπέδων ασβεστίου. Το ασβέστιο δεν είναι απαραίτητο μόνο για γερά οστά και δόντια, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των νεύρων και των μυών.
  • Ψωμί: Η παρατεταμένη λαχτάρα για υδατάνθρακες μαρτυρά έλλειψη τρυπτοφάνης. Πρόκειται για ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία παράγεται στον εγκέφαλο και ρυθμίζει την ψυχική διάθεση.
  • Σοκολάτα: Μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη σε μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.
  • Πάγος: Η επαναλαμβανόμενη επιθυμία για πάγο, αποτελεί πολύ συχνά ένδειξη αναιμίας, εξαιτίας ανεπάρκειας σιδήρου. Συμπτώματα που συνοδεύουν είναι αίσθημα αδυναμίας και εύκολης κόπωσης, αυξημένη τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια ή πληγές στο στόμα.
  • Γλυκά: Ίσως υποδηλώνει έλλειψη σε χρώμιο, ένα ιχνοστοιχείο που παίζει ρόλο στην διαχείριση της γλυκόζης από τα κύτταρα του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Πόσο διαρκεί η πέψη;