Lockdown: Μετά τις 10 Μαΐου οι αποφάσεις για έναρξη των αθλητικών ακαδημιών – Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

27-04-2021

Πράσινο φως για την επανέναρξη των αθλητικών ακαδημιών μετά από τις 10 Μαϊου, ανάλογα με τους επιδημιολογικούς δείκτες, έδωσε η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Κατά την χθεσινή συνεδρίασή της, η επιτροπή εξέτασε τα αιτήματα του υφυπουργείου Αθλητισμού. Για το άνοιγμα των Γυμναστηρίων, οι ειδικοί επιφυλάχθηκαν, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται μετά το Πάσχα.

Πιο αναλυτικά, αποφασίστηκε «άνοιγμα» του αθλητισμού με την χρηση self – test. Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.

Μετά το Πάσχα θα εξεταστεί και η επιστροφή των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Προκρίνεται μάλιστα η χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων» καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων. Η υποεπιτροπή θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι σκληροί δείκτες

Στο μεταξύ, τάση αποκλιμάκωσης δείχνουν οι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας. Οι 811 διασωληνωμένοι και οι 438 νέες εισαγωγές του τελευταίου 24ωρου κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (847 διασωληνωμένοι και 509 εισαγωγές). Υποχώρηση καταγράφεται και στα κρούσματα: 1.317 κρούσματα επί συνόλου 22.000 τεστ, έναντι 1.607 κρούσματα σε σύνολο 21.000 τεστ, την προηγούμενη Δευτέρα.

Η πίεση στα νοσοκομεία, ωστόσο, παραμένει με 438 νέες εισαγωγές. Στην Αττική οι νοσηλευόμενοι ήταν 2.501, με τους 432 να βρίσκονται σε Μονάδες. Συνολικά μέχρι χθες, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν στους 5.486, με τους 1.280 να βρίσκονται σε Μονάδες.