Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Συνεδριάζει για SMS, μετακινήσεις – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων με ατζέντα τη χρήση SMS για τις μετακινήσεις. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, και δεν αποκλείεται οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και σήμερα. Η κ. Πελώνη είπε ότι «το θέμα του SMS θα εξεταστεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες». Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα αποτελέσει παρελθόν ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».

Στο θέμα των SMS αναφέρθηκε χθες και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Όπως είπε, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033. Αντίστοιχα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι είμαστε «πολύ κοντά» στην πλήρη κατάργησή τους των SMS. Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εστίαση θα επανεκκινήσει την Δευτέρα με χρήση μόνο τραπεζιών σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα θα αναπροσαρμοστεί το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ξεκινώντας από τις 11 το βράδυ από 10 που ισχύει έως την Κυριακή του Πάσχα.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα αξιολογηθούν και οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας. Πλέον στα νοσοκομεία νοσηλεύονται τουλάχιστον 5.343 covid ασθενείς, από τους οποίους οι 1.243 σε Μονάδες. Η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική τις τελευταίες μέρες είναι στο 89%, στη Θεσσαλονίκη στο 91%, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 87%.

In this article