Εμβολιασμοί Covid-19: Έρχεται καθολικός εμβολιασμός στα νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων και επανεκκίνηση νέων δραστηριοτήτων

taxidi
11-05-2021

Σε τηλεδιάσκεψη με περιφερειάρχες και δημάρχους υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει σχέδιο καθολικού εμβολιασμού στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων, έως το τέλος Ιουνίου.

Εντωμεταξύ, μετά από συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, αύριο πιθανότατα θα έχουμε ανακοινώσεις για την κατάργηση του sms στο 13033 και 13032 αλλά και την επέκταση της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ, μέτρο που ισχύει σήμερα.

Η επιτροπή θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επανέναρξη και επιπλέον δραστηριοτήτων για το επόμενο διάστημα: επέκταση ωραρίου ελεύθερης κυκλοφορίας, αγορές, SMS, διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Όπως όλα δείχνουν τώρα, η άρση των περιορισμών αναμένεται να γίνει μία ημέρα νωρίτερα από το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, δηλαδή την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Πότε καταργούνται τα sms

Από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής εάν οι ειδικοί επιστήμονες δώσουν τελικά το πράσινο φως, η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις μας στο 13033 και στο 13032 για τις αγορές μας, θα αποτελούν παρελθόν.

Την ίδια ημέρα οι αγορές θα επιστρέψουν στην ελεύθερη φυσική παρουσία στα καταστήματα, με την κατάργηση του click inside και του click away. Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό του θα συναρτάται από τα τ.μ. του καταστήματος.

Το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας αναμένεται να παραταθεί μετά τις 23:00 κατά μία ή ακόμη και 2 ώρες, ενώ την ίδια στιγμή θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των χώρων της εστίασης.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα ανοίξουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν πριν από τις μετακινήσεις το πολιτών θα πρέπει να προηγείται η διενέργεια self, rapid ή μοριακού τεστ.