Πελώνη: Έτοιμη η Ελλάδα να εφαρμόσει το “πράσινο” πιστοποιητικό Covid-19

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΙΗΤΙΚΟ
27-05-2021

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να εφαρμόσει το Πιστοποιητικό Covid-19, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η χώρα μας έχει συμμετάσχει και στα σχετικά τεστ προσομοίωσης που έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα με τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι ήδη έτοιμες», δήλωσε ενώ όταν ρωτήθηκε από πότε ακριβώς απάντησε «άμεσα».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ήδη συζητάμε διμερώς και με χώρες εκτός ΕΕ σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και “στην πορεία θα δούμε με ποιες μπορούμε να συμφωνήσουμε, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών”

Σε σχέση με τις αποφάσεις της επιτροπής των επιστημόνων η κα Πελώνη δήλωσε πως αυτό που αναμένουμε με βάση την πτωτική πορεία που καταγράφεται στα κρούσματα, είναι η επαναβεβαίωση του οδικού χάρτη που έχει ήδη ανακοινωθεί. Ειδικά για την απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας, δήλωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πως “δεν είναι της παρούσης”.

Πελώνη: “Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές”

Η κα. Πελώνη σημείωσε, επίσης, πως για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών αποφάσισε ήδη η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών να συνεχιστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα ως έχει. Παρότρυνε, μάλιστα τους πολίτες να μην αμελούν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, καθώς το εμβόλιο είναι ασφαλές.

«Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Τα οφέλη υπερτερούν του κινδύνου. Συστήνεται η συνέχιση στη 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο εκτός αν μετά την 1η δόση είχε υπάρξει κάποιο σχετικό επεισόδιο», πρόσθεσε.