Από Τετάρτη (2/6) ακυρώνεται αυτόματα το ραντεβού για τη δεύτερη δόση εμβολίου σε όσους έχουν περάσει Covid-19

Από αύριο Τετάρτη (2/6) το πρωί, όποιος πολίτης έχει νοσήσει και ξεπεράσει την Covid-19 κι έχει κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του με δύο δόσεις, θα δει το δεύτερο ραντεβού του μέσω του συστήματος της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. να ακυρώνεται αυτόματα.

Η αυτόματη ακύρωση της δεύτερης δόσης, αποφασίστηκε μετά από πρόσφατα πορίσματα επιστημονικών μελετών, αλλά και την αντίστοιχη απόφαση των διεθνών υγειονομικών οργανισμών, ότι μία δόση αρκεί για να προσφέρει προστασία έως και 13 μήνες σε όσους έχουν μολυνθεί και αναρρώσει από την νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthview.gr, οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας με τη συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχώρησαν στη διασύνδεση της πλατφόρμας του μητρώου Covid-19 του ΕΟΔΥ, με την πλατφόρμα των εμβολιασμών emvolio.gov.gr., οπότε από τώρα και στο εξής το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού θα δίνει το δικαίωμα εμβολιασμού μόνο μία δόση σε όσους πολίτες έχουν νοσήσει από Covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες και θέλουν να ρυθμίσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι, οι πολίτες που έχουν καταχωρηθεί ως “αναρρώσαντες από τον κορονοϊό” στην πλατφόρμα του μητρώου Covid-19, έξι μήνες μετά τη νόσησή τους θα λαμβάνουν sms το οποίο θα τους υπενθυμίζει να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με μία δόση εμβόλιου.

Όσο για το εμβόλιο με το οποίο μπορούν να εμβολιαστούν όσοι έχουν ξεπεράσει την Covid-19; Δεν υπάρχει περιορισμός και δεν απαραίτητο να εμβολιάζονται με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια.

In this article