Φαρμακοποιοί

Βόμβα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής: Δεν θα υπάρξει παράταση στη διάθεση self test μετά τις 19 Ιουνίου

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας ανοίγει τον διάλογο με τους Φαρμακοποιούς για τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα Φαρμακεία και όχι από τα σούπερ μάρκετ, o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με ανακοίνωσή του, βάζει “κόκκινη γραμμή”.

Όπως αποφάσισαν τα μέλη του ΦΣΑ, δεν θα επεκταθεί η δωρεάν υπηρεσία της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα Φαρμακεία, μετά τις 19 Ιουνίου, ημερομηνία που αποτελεί την επίσημη λήξη της συνεργασίας του κράτους με τους φαρμακοποιούς.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ απεφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τς φαρμακεία των μελών του από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός κ. Κοντοζαμανης. Η μη τήρηση της υπογραφής της Κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της σχετικά μα την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.

Αν η κυβέρνηση είχε στοιχειωδώς την θέληση να προχωρήσει στην επίλυση οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον να συζητά μαζί μας. Αντί για αυτό, τρεις μέρες πριν από την λήξη της παράτασης που δόθηκε από τους φαρμακοποιούς, συναισθανόμενοι την αγωνία μαθητών και οικογενειών τους, αποφασίσαμε αντί για 6 Ιουνίου που έληγε η συμφωνία, να τελειώσει στις 19 Ιουνίου.

Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγησαν σε διασυρμό του κλάδου. Οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κωνσταντίνος Λουραντος Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ηλίας Γιαννογλου

In this article