Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Είπε “ναι” στη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία

self_test
22-06-2021

Μετά από συνεδρίαση δύο ωρών οι φαρμακοποιοί του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισαν με 11 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό, τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία όλης της χώρας, υπό μια προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι δέχονται να συνεχίσουν να θέτουν τις υπηρεσίες τους στη διάθεση της πολιτείας για την παροχή των δωρεάν self test προς τους πολίτες, αρκεί αυτά να δοθούν εφάπαξ στους πολίτες και όχι σε δόσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των φαρμακοποιών, αναφέρει:

“Με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με Κοινωνική Ευαισθησία το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με ψήφους 11 υπερ , 3 κατά και 1 λευκό , αποφάσισε τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των Self Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (7ο και 8ο )”.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς.

Απομένει να δηλώσουν, τι θέση που θα τηρήσουν οι δύο Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Αχαϊας, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να μη συνεχίσουν τη διάθεση των τεστ κατά τους θερινούς μήνες.