Γαλακτοκομικά: Τα 6 οφέλη της αποχής από αυτά στην υγεία μας

γάλα
05-07-2021

Έχουμε συνηθίσει τους γιατρούς να λένε πως τα γαλακτοκομικά είναι απαραίτητα για την διατροφή μας. Κι όμως. Πολλοί έχουν δυσανεξία στη λακτόζή και είναι καλό να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά που μπορούν να τους προκαλέσουν φούσκωμα, κράμπες, διάρροια και αέρια.

Για να διαπιστώσετε αν έχετε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, αφαιρέστε τα από τη διατροφή σας για κάποιο διάστημα. Αν μετά τη σταδιακή επανεισαγωγή τους, διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματα επανεμφανίζονται, πιθανώς έχετε ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη.

Τα 6 οφέλη από την αποχή από τα γαλακτοκομικά

  • Θα σταματήσει ο πόνος στο στομάχι, το φούσκωμα και τα αέρια. Όταν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, δημιουργεί οξέα και αέρια στην πεπτική οδό.
  • Μπορεί να χάσετε βάρος. Η λακτόζη είναι ζάχαρη, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση βάρους.
  • Ομαλοποιείται η λειτουργία του εντέρου. Όταν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, προκαλείται διάρροια.
  • Βελτιώνεται η υγεία του πεπτικού: Τα πρόσθετα και συντηρητικά στο γάλα, τα τυριά και τα άλλα γαλακτοκομικά, προκαλούν φλεγμονή και ανωμαλίες στο μικροβίωμα του εντέρου.
  • Η επιδερμίδα σας θα δείχνει πιο όμορφη. Το σώμα απομακρύνει τα απόβλητα και τις τοξίνες μέσω της ούρησης, της αφόδευσης και των πόρων της επιδερμίδας. Αν έχετε ευαισθησία στη λακτόζη, είναι πιθανό να εμφανίσετε σπυράκια, εξανθήματα, ακόμη και έκζεμα.
  • Λιγότερη φλεγμονή στο σώμα. Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς και πόνους στις αρθρώσεις. Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών ή ιχθυελαίων, καθώς και τροφές όπως το αβοκάντο, τα καρύδια και οι σπόροι μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ασβέστιο: Πως θα το λάβεις χωρίς γαλακτοκομικά