Έρχεται διάγγελμα Μητσοτάκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα μέτρα σε κλειστούς χώρους

12-07-2021

Έως αύριο Τρίτη (13/7) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα κατηγορίες πολιτών, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Για όσους από τις κατηγορίες αυτές επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως το πλαίσιο που θα διέπει την απόφαση αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί, εφόσον μιλάμε για υποχρεωτικότητα.

Σχετικά με το αν υπάρχει σχεδιασμός για κάποιες διευκολύνσεις ή προνόμια για τους εμβολιασμένους, τόνισε ότι όλο το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί είναι πλαίσιο διευκολύνσεων και ενθαρρύνσεων και όσο προχωρά ο εμβολιασμός η κυβέρνηση θα εξετάσει τι άλλο μπορεί να γίνει.

Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για “έξαρση της πανδημίας” σε περιοχές της χώρας όπως είναι η Κρήτη, η Αττική και το βόρειο Αιγαίο. Σε ότι αφορά την μετάλλαξη Δέλτα το 70% εντοπίστηκαν σε άτομα κάτω των 40 ετών, όπως είπε. Η κα Πελώνη σημείωσε ακόμα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ που έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφριά.

Επίσης, κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν, σημειώνοντας πως πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Το 51% των νέων κρουσμάτων, όπως πρόσθεσε, εντοπίστηκαν από αυτοδιαγνωστικά τεστ. Ερωτηθείσα αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 15ης Ιουλίου για τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις έως το τέλος της εβδομάδας.