Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Υγεία

26-12-2016

Με σύνθημα «Επιβραβεύουμε την Καινοτομία, Προάγουμε την Υγεία», ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με την υποστήριξη των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου τον ανοιχτό διαγωνισμό με τίτλο «ΣΦΕΕ Innovation Project» που στόχο έχει την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΦΕΕ θα βραβεύσει τα πιο ώριμα και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Τα βραβεία των νικητών περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ για τους 3 πρώτους νικητές και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της στενής συνεργασίας με τις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ, καθώς και μέσω του οικοσυστήματος «εργαλείων» του ID-GC για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κος Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος δήλωσε: «Οι δύο όροι, Καινοτομία & Υγεία είναι σχεδόν ταυτόσημοι. Ο αγώνας για ποιοτικές υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας αποκτά νόημα μόνο με επιστημονικές ανακαλύψεις ως αποτέλεσμα καινοτόμων μεθόδων και επινοήσεων και στη διάχυση αυτών των επιτευγμάτων στην αγορά ώστε να επωφελούνται οι συνάνθρωποι μας. Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ αποδεικνύει ότι ο κλάδος έχει συνειδητοποιήσει προς ποια κατεύθυνση να αναζητήσει το μέλλον. Η επένδυση στην καινοτομία και την τεχνολογία θα κάνουν το φάρμακο και γενικότερα τις υπηρεσίες υγείας ικανές να διεκδικήσουν σημαντικό μερίδιο στη διεθνή αγορά. Η καινοτομία και η τεχνολογία θα επιτρέψουν την εξωστρεφή ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη», όπως επίσης και ο Υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας ο οποίος δήλωσε: «Νέα προσέγγιση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της Υγείας. Η ανάπτυξη, θα προέλθει μέσω της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και χωρίς την προώθηση της καινοτομίας, δεν μπορεί να υπάρξει. Στο Υπουργείο Υγείας έχουμε ολοκληρώσει μια στρατηγική με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνεται και πρόγραμμα για έξυπνη εξειδίκευση και προαγωγή της καινοτομίας.»

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών προσώπων ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής. Μερικές από τις κατηγορίες στις οποίες καλούνται οι υποψήφιοι να καταθέσουν προτάσεις είναι οι εξής: Προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία, Κυτταρικές θεραπείες, Αναγεννητική Ιατρική (Regenerative medicine), Αξιολόγηση και αξιοποίηση νέων θεραπευτικών ουσιών, Τεχνολογίες, Μεθοδολογίες και Δείκτες, Συστήματα χορήγησης φαρμάκου, Βιοτεχνολογία, Βιο-ηλεκτρονικά συστήματα, Υπολογιστική απεικόνιση και Ρομποτικές διατάξεις, Χαρακτηρισμός μοριακών μηχανισμών παθογέννεσης και ανάδειξη νέων θεραπευτικών στόχων, Βιο-πληροφορική, Τηλε-ιατρική (e-/m-health), Τεχνητά όργανα, Νανο-ιατρική, Γηριατρική, κ.α. Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του διαγωνισμού βρίσκονται εδώ.