Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια για γυναίκες με καρκίνο του μαστού

04-11-2019

Φέτος, το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» παρουσιάζεται ακόμα πιο εξελιγμένο καθώς από τις 18 Νοεμβρίου 2019 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2020, προσφέρονται δωρεάν βιωματικά εργαστήρια εκφραστικών τεχνών, σε ολοκληρωμένους κύκλους, τα οποία απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου.

Η παρουσίαση του πρωτοπόρου προγράμματος για την ουσιαστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού έγινε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Συνεργάτες και δημοσιογράφοι έδωσαν το «παρών» και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος: «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», μία πρωτοβουλία της Novartis Hellas που πραγματοποιείται με ολοκληρωμένους κύκλους εργαστηρίων, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

«Σε καθημερινή βάση ερχόμαστε σε επαφή με ασθενείς που βιώνουν τις συνέπειες του καρκίνου όχι μόνο στο σώμα τους αλλά και στην ψυχολογία τους. Η ψυχολογία της ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ασθένειας και όσο πιο δυνατή και αισιόδοξη νιώθει τόσες περισσότερες και οι πιθανότητες για την επιτυχή αντιμετώπιση της νόσου. Τα βιωματικά εργαστήρια τεχνών αποτελούν υποστηρικτικές θεραπείες που χρησιμοποιούν ως βασικά τους εργαλεία τις τέχνες βοηθώντας στην έκφραση και φροντίδα του πνεύματος και της ψυχής.» ανέφερε η κυρία Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα, MD PhD Παθολόγος – Ογκολόγος, Αντιπρόεδρος, ΕΟΠΕ.

Η κυρία Άννα Μουρίκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο τμήμα Ογκολογίας της Novartis Hellas ανέφερε σχετικά: «Μετά από την μεγάλη αποδοχή που είχε το «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» – με 54 βιωματικά εργαστήρια και παραπάνω από 430 συμμετέχουσες – ήταν δέσμευση μας να ανταποκριθούμε και να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Φέτος δίνεται η δυνατότητα, οι γυναίκες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα οφέλη από την εκφραστική τέχνη που θα επιλέξουν, ενώ δεν ξεχνάμε τους φροντιστές και συγγενείς τους».