Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Υγείας Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κερατέας – Προανήγγειλε επέκταση του ωραρίου λειτουργίας

02-05-2025

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κερατέας πραγματοποίησε νωρίτερα την Παρασκευή 2 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για μία πρότυπη δομή αποκατάστασης «η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες δομές του ιδιωτικού τομέα» και προανήγγειλε επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του κέντρου υγείας. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που επισκέπτομαι σήμερα το Κέντρο Υγείας Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην Κερατέα. Είναι πράγματι μία πρότυπη δομή αποκατάστασης και θα σας έλεγα ότι είμαι και ελαφρώς συγκινημένος επειδή κάθε φορά που επισκέπτομαι δομές αποκατάστασης θυμάμαι τη μητέρα μου, την Μαρίκα Μητσοτάκη η οποία έδωσε έναν μεγάλο αγώνα πριν από αρκετές δεκαετίες για να μπορέσει το δημόσιο σύστημα, το εθνικό σύστημα υγείας να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες αποκατάστασης σε ασθενείς που τόσο πολύ της χρειάζονται. Και πράγματι είναι μία δομή η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες δομές του ιδιωτικού τομέα. Ο σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε το ωράριο, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τον εξοπλισμό που υπάρχει και να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ασθενείς και να χρησιμοποιήσουμε αυτό ως ένα μοντέλο για να δημιουργήσουμε κι αλλού όπου έχουμε υποδομές, όπως το Αμύνταιο που υπάρχει σημαντικό κτιριακό απόθεμα, αντίστοιχες δομές αποκατάστασης που δίνουν ελπίδα και προοπτική σε συμπολίτες μας που πρέπει να ενταχθούν και πάλι ομαλά στην οικονομική μας ζωή. Συγχαρητήρια στους δωρητές μας, αυτή εδώ η δομή είχε σημαντική ιδιωτική συμμετοχή μέσω χορηγιών αλλά κυρίως όσους και όσες εργάζονται και παρέχουν τις υπηρεσίες τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη».

Ο κτιριακός και ιατρικός εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας αποτελεί δωρεά, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, της οικογένειας Κωνσταντίνου Πρίφτη.