Οι φαρμακοποιοί ζητούν τη δημιουργία φορέα για την αξιολόγηση των “μεταρρυθμίσεων” όλων των κυβερνήσεων

18-05-2017

Την δημιουργία ενός ανεξάρτητου υπερκομματικού Εθνικού Φορέα Αξιολόγησης των Παρεμβάσεων με πρόσχημα τις μεταρρυθμίσεις, όλων των κυβερνήσεων , προτείνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει νέα μέτρα για την χώρα μας. Επίσης αναφέρει ότι τα άρθρα του προς ψήφιση νομοσχεδίου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες  που κατά καιρούς έχει δημοσιοποιήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός  Σύλλογος.

Είναι απαράδεκτο, λένε οι φαρμακοποιοί η απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ να  γίνεται με ενδεικτική χονδρική και λιανική τιμή , που καθορίζονται από τις ίδιες τις  εταιρείες που τα διαθέτουν! Επομένως παραμένει ομιχλώδες το τοπίο υπέρ των εταιρειών για το ποσοστό κέρδους τους,  δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουν έως και να εκμηδενίσουν το κέρδος όλων των ενδιάμεσων .

Είναι προφανές υποστηρίζουν επίσης οι φαρμακοποιοί ότι με την απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ, οι τιμές που είναι αποτέλεσμα πιέσεων της τρόικας τόσο του εξωτερικού όσο και του εξωτερικού και συνιστούν πανευρωπαϊκό πρόβλημα, θα αυξηθούν επιβαρύνοντας τους Έλληνες πολίτες.

“Οι κυβερνήσεις αφήνονται στο έλεος της βιομηχανίας και των μεγάλων συμφερόντων και απόδειξη είναι το υποτιθέμενο «Παρατηρητήριο Τιμών» που έχει εξαγγελθεί  θα λειτουργεί …εν κρυπτώ”.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει ότι  θα ελέγχει και θα δημοσιοποιηθεί  τις μεταβολές των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα και θα ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες μέσα από έναν παράλληλο μηχανισμό που έχει αρχίσει να αναπτύσσει καταγγέλλοντας  την “…εν κρυπτώ” λειτουργία του Παρατηρητήριου Τιμών, όπως έχει εξαγγελθεί.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Επίσης όσον αφορά το ασφαλιστικό οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι είναι πρωτοφανές  και οξύμωρο οι ασφαλιστικές εισφορές να μην λογίζονται ως έξοδο  αλλά αντίθετα να συμψηφίζονται στο φορολογητέο εισόδημα επί του οποίου θα υπολογίζονται οι επόμενες εισφορές!

“Το ασφαλιστικό τιμωρεί τους συνεπείς και επιβραβεύει όσους δεν εισφέρουν, είτε γιατί αδυνατούν είτε γιατί μπορούν και δεν θέλουν”.

Τέλος σημειώνουν ότι η επικείμενη κατάρρευση του ΕΦΚΑ λόγω της αδυναμίας είσπραξης των εισφορών, θα οδηγήσει σε κατάρρευση και την Δημόσια Υγεία, διότι “τα δυο συστήματα είναι συγκοινωνούντα στοιχεία ενώ η διατήρηση του ενός εξασφαλίζει την λειτουργία του άλλου”.