Φρμακαποθήκες: Όλο και περισσότερες δίνουν φάρμακα μόνο με μετρητά

Χάπια
26-12-2016

Διογκώνεται  καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα, πολλές  φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει  πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ  αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς. Παράλληλα φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι  το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει  κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς.

Για τα προβλήματα στην διακίνηση των φαρμάκων στην ελληνική αγορά, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του τον υπουργό Υγείας. Στην επιστολή με ημερομηνία Δευτέρα 6 Ιουλίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τον κ. Κουρουμπλή ότι «λόγω της παρατεινόμενης αβεβαιότητας  αρχίζουν και πληθαίνουν  κρούσματα τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο  μέλλον να δημιουργήσουν  πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά».

Και σημειώνει ο ΠΦΣ: «ο τομέας του Φαρμάκου, με την συνεισφορά όλων των φορέων διακίνησης , λειτούργησε  ομαλά και δίχως προβλήματα μέχρι σήμερα. Επειδή «κάλλιον το προλαμβάνειν  παρά το θεραπεύειν», θεωρούμε απαραίτητο τον προγραμματισμό συνάντησης μέσα στην  εβδομάδα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων για να αποφευχθούν φαινόμενα που θα καταστήσουν προβληματική την λειτουργία, της ήδη  βεβαρημένης αγοράς φαρμάκου».