Σε όλους αρέσουν τα γλυκά. Βέβαια σε κάποιους αρέσουν περισσότερο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλη αδυναμία στα γλυκά και δεν μπορούν να αντισταθούν. Γιατί άραγε; Αμερικανοί επιστήμονες λένε πως η απάντηση κρύβεται στα γονίδια.
Ερευνητές από το Κέντρο Χημικών Αισθήσεων Monell στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν μελέτες και πειράματα σε 243 ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων, 452 ζευγάρια διζυγωτικών διδύμων και 511 ανθρώπους που δεν ήταν καθόλου δίδυμοι.
Τα αποτελέσματα της έρευνας τους, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Twin Research and Human Genetics, έδειξαν πως υπάρχει απόκλιση του πόσο γλυκιά φαίνεται μια γεύση στον κάθε άνθρωπο και πως ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερη ζάχαρη από άλλους για να τους φανεί κάτι γλυκό.
Μάλιστα, όπως βρήκαν οι ερευνητές, τα γονίδια οφείλονταν σε 30% των περιπτώσεων που κάποιος χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη για να του φανεί μια γεύση γλυκιά.
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Danielle Reed είπε πως θα πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε την αγάπη κάποιου στα γλυκά ως αδυναμία και να σκεφτούμε πως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν μπορεί να ελέγξει για την αγάπη του αυτή στην ζάχαρη.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: