Η κλιματική αλλαγή μειώνει τα θρεπτικά συστατικά

26-12-2016

Τα ολοένα αυξανόμενα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, έχουν και μια άλλη λιγότερο αισθητή συνέπεια: τη σημαντική μείωση των θρεπτικών ουσιών στα τρόφιμα που προέρχονται από τις ανά τον κόσμο γεωργικές καλλιέργειες. Καθώς το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” επιδεινώνεται, η διαρκώς μειούμενη θρεπτική αξία βασικών τροφών για την επιβίωση μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται να προκαλέσει αυξημένες ανησυχίες.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.