Κορωνοϊός: Που μπορεί να χωρέσει ο ιός όλου του πλανήτη

γραφικό που δείχνει πως είναι ο κορωνοϊός και η μετάλλαξη Όμικρον
11-02-2021

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που θα μπορούσε να χωρέσει ο κορωνοϊός όλου του πλανήτη; Αυτό αποφάσισε να απαντήσει ένας Βρετανός μαθηματικός. Και βρήκε λοιπόν πως όλα τα σωματίδια κορωνοϊού που κυκλοφορούν παγκοσμίως θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα μεταλλικό κουτί αναψυκτικού των 330 ml. Και μάλιστα θα περίσσευε και χώρος.

Ο κορωνοϊός όλου του κόσμου σε ένα κουτάκι αναψυκτικού

Ο δρ Κιτ Γιέιτς του Πανεπιστημίου του Μπαθ, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», χρησιμοποίησε τη διάμετρο του ιού SARS-CoV-2, η οποία είναι περίπου 100 νανόμετρα (δισεκατομμυριοστά του μέτρου). Εκτίμησε έτσι λοιπόν ποιος είναι ο όγκος κάθε σωματιδίου του ιού.

Στη συνέχεια, υπέθεσε ότι, οποιαδήποτε στιγμή, στον κόσμο υπάρχουν γύρω στα δύο δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων σωματίδια του κορωνοϊού. Αν και δεν είναι σαφές πώς μπορεί κάποιος να ξέρει πόσα σωματίδια κορωνοϊού βρίσκονται στη Γη. Πολύ περισσότερο που αυτά συνεχώς πολλαπλασιάζονται…

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πρωτεΐνες-ακίδες του κορωνοϊού προεξέχουν και ότι τα σφαιρικά σωματίδια θα αφήνουν κάποια κενά εάν στριμωχτούν δίπλα-δίπλα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα σωματίδια σε κυκλοφορία στον κόσμο θα χωρούσαν με το παραπάνω μέσα σε έναν χώρο 330 ml που έχει ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού ή μπίρας.

«Είναι εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά τα βάσανα, οι δυσκολίες και οι χαμένες ζωές που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, προέρχονται από μόνο λίγες «γουλιές» αυτού που αναμφίβολα είναι το χειρότερο ρόφημα στην ιστορία», σχολίασε ο Γιέιτς.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως περίπου 107 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και έχουν πεθάνει τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Και όλα αυτά από ένα τενεκεδάκι;

Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς πόσο μικροσκοπικός είναι στην πραγματικότητα ο ιός που έχει τρομοκρατήσει τον πλανήτη και έχει κοστίσει την ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Μπορεί να επηρεάσει και την ποιότητα σπέρματος