Κρέας: Μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας είναι πιο υγιεινό;

κόκκινο κρέας διατροφή εγκεφαλικό
17-12-2024

Όταν αποφασίζουμε να φάμε πιο υγιεινά προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Κάποια από αυτά αφορούν το κρέας. Όπως για παράδειγμα: Ποιο είναι πιο υγιεινό κρέας; Το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο. Η απάντηση εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Κι αυτό γιατί τα θρεπτικά συστατικά κάθε τύπου κρέατος διαφέρουν ανάλογα με το κομμάτι που θα επιλέξει ο καθένας στο πιάτο του.

Σημαντικός βέβαια είναι και ο τρόπος που θα επιλέξει κάποιος να μαγειρέψει το κρέας, αφού κι αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διατροφική του αξία.

Κρέας: Χοιρινό VS μοσχαρίιο

Χοιρινό (μαγειρεμένο, άπαχο)

Σίδηρος: Περίπου 0,9 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 27 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g
Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2 g
Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,6 g
Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,6 g

Μοσχάρι (μαγειρεμένο, άπαχο)

Σίδηρος: Περίπου 2,1 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 26 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g (Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2,5 g, Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,7 g, Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,3 g)