Πρόσωπο: Πώς να φαίνεται πιο αδύνατο χωρίς να χάσεις κιλά

γυναίκα κοιτάζει το πρόσωπο της στον καθρέφτη
18-08-2023

Το πρόσωπο μας είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει κανείς όταν μας γνωρίζει. Δεν θέλουμε λοιπόν να φαίνεται παχύ και στρογγυλό. Πώς όμως θα κάνουμε το πρόσωπο μας να φαίνεται αδύνατο ακόμα κι αν έχουμε μερικά κιλά παραπάνω;

Συμβουλες για αδύνατο πρόσωπο

Λιγότερο αλάτι

«Το νερό έλκεται από το νάτριο σαν μαγνήτης», λέει η Melissa Majumdar, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. «Κάθε φορά που τρώμε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, θα συγκρατούμε περισσότερο νερό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αίσθημα πρηξίματος». Για να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου, η Majumdar συνιστά να μειώσετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να αυξήσετε την πρόσληψη καλίου για να εξισορροπήσετε τους ηλεκτρολύτες σας.

Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι καλές πηγές καλίου. Το ίδιο και τα όσπρια , γι’ αυτό προτίμησε τροφές όπως φακές και φασόλια.

Προτιμήστε τα μη αλκοολούχα ποτά, τουλάχιστον τη νύχτα

Αν παρατηρήσεις πως το πρόσωπό σου φαίνεται πρησμένο το πρωί μερικά από μερικά ποτά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και το δέρμα καθώς προσπαθεί να συγκρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Η μείωση του ποτού θα μας οδηγήσει στο να πίνουμε αρκετό νερό και αυτό είναι ευεργετικό για την υγεία. Μάλιστα τα μη αλκοολούχα ποτά θα σε βοηθήσουν στο να… κοροϊδέψεις τον εαυτό σου αναφορικά με τη γεύση του αλκοόλ.

Μιλήστε με έναν γιατρό

Αν η αλλαγή της διατροφής και η διακοπή του αλκοόλ δεν κάνουν τη διαφορά, ίσως να πρέπει να επισκεφτείς έναν γιατρό. Οι αλλεργίες ή μια βακτηριακή δερματική λοίμωξη δε θα προκαλέσει αύξηση βάρους στο πρόσωπο αλλά μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο του προσώπου.

Κούρεμα

Η αλλαγή ενός κουρέματος μπορεί να έχει αντίκτυπο στο σχήμα και την εμφάνιση του προσώπου. Προτίμησε κουρέματα που θα βοηθήσουν να «τραβήξουν» το πρόσωπο προς τα πάνω και να το κάνουν να φαίνεται λιγότερο γεμάτο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εγκυμοσύνη: Το αλκοόλ αλλάζει το σχήμα του προσώπου στο παιδί