Στην 66η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Ογανισμού Υγείας τα κράτη μέλη του συμφωνουν στον στόχο να μειωθεί η πρόσληψη αλατιού κατά 30% μέχρι το 2025. Ο ΠΟΥ συστήνει η κατανάλωση αλατιού να είναι μικρότερη από 5 γραμμάρια την ημέρα (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) για τους ενήλικες, ενώ για τα παιδιά οι συστάσεις είναι ακόμη μικρότερες. Τα 5 γραμμάρια αφορούν συνολικά την ποσότητα που λαμβάνεται (στο πιάτο, στο μαγείρεμα, στα επεξεργασμένα και φυσικά τρόφιμα).