Ο Σόρεν Σόρενσεν (9 Ιανουαρίου 1868 – 12 Φεβρουαρίου 1939) ήταν Δανός βιοχημικός, γνωστός για την εργασία του στα αμινοξέα, τις πρωτεΐνες και τα ένζυμα. Αναφέρεται ως ο «πατέρας του pH», για την εισαγωγή και ονομασία της κλίμακας pH, η οποία χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της οξύτητας ή αλκαλικότητας ενός διαλύματος.
Από το 1901 έως το 1938 διετέλεσε διευθυντής του περίφημου εργαστηρίου της ζυθοποιίας Carlsberg, όπου πραγματοποίησε πλήθος ερευνών.
Το επιστημονικό του έργο αναφέρεται στην θεωρία των ιόντων και στην ανάπτυξη των αναλυτικών τεχνικών της οξυμετρίας και της αλκαλιμετρίας.
Από το 1901 έως το 1938 διετέλεσε διευθυντής του περίφημου εργαστηρίου της ζυθοποιίας Carlsberg, όπου πραγματοποίησε πλήθος ερευνών.
Το 1909 εισήγαγε την κλίμακα pH για τον χαρακτηρισμό της οξύτητας ενός διαλύματος. Διεξήγαγε επίσης ερευνητικές εργασίες με αντικείμενο τις ζυμώσεις, τις πρωτεΐνες και την σύνθεση των αμινοξέων.