Τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική χάνουν σημαντικά βακτήρια της μητέρας

26-12-2016
Έρευνες έχουν δείξει πως τα ποσοστά των παιδιών που γεννιούνται με καισαρική αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Τώρα, μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική δεν μπορούν να κολλήσουν τα μικρόβια της μητέρας τους.
 
Ο φυσιολογικός τοκετός είναι η πρώτη έκθεση των μωρών στα βακτήρια που παίρνει από την μητέρα. Όταν το παιδί γεννιέται με καισαρική δεν έχει την ευκαιρία να πάρει αυτά τα βακτήρια τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό του.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε τώρα πως βρήκαν τον τρόπο να δίνουν και στα παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική, την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα βακτήρια της μητέρας τους.
Πως; Βάζοντας λίγο υγρό από τον κόλπο της γυναίκας επάνω στο μωρό αμέσως αφότου γεννηθεί. Μάλιστα, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Nature Medicine, λένε πως αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα σε δυο λεπτά από τη γέννηση του παιδιού,
 
Η επικεφαλής της έρευνας Maria Gloria Dominguez-Bello λέει πως αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία αντισωμάτων στο παιδί και για να χτίσει ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα στη συνέχεια.
Έτσι λοιπόν, όταν η γέννα γίνεται με καισαρική και δεν έχει την ευκαιρία να παίρνει το μωρό από μόνο του αυτά τα βακτήρια, θα πρέπει να το κάνουν οι γιατροί.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: