Θα εκπλαγείτε, εάν μάθετε πως επηρεάζει την υγεία μας η έλλειψη συντρόφου

26-12-2016

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σε ένα γάμο ή μια σοβαρή σχέση. Υπάρχουν και οι αδέσμευτοι. Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο το να είναι κανείς ελεύθερος μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την υγεία του. Πως;

Έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάρετε βάρος
Σύμφωνα με περυσινή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Health Psychology τα ζευγάρια μετά το γάμο παίρνουν σχεδόν πάντα κιλά. Κι αυτό γιατί πλέον φεύγει το άγχος να γίνουμε ελκυστικοί για το ταίρι μας.

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να γυμναστείτε τακτικά
Κυρίως γιατί θα έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Maryland, τα αποτελέσματα της οποίας επιβεβαίωσε και διαδικτυακή έρευνα στη Βρετανία.

Έχετε περισσότερους στενούς φίλους
Έρευνες αλλά και η εμπειρία, έχει αποδείξει πως ο γάμος μπορεί να απομακρύνει μια γυναίκα ή έναν άντρα από τους φίλους τους. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον λιγότερο χρόνο που διαθέτεικαι τις αυξημένες υποχρεώσεις που έρχονται με τη συντήριση του νοικοκυριού και τον ερχομό των παιδιών. Και φυσικά, έρευνες έχουν δείξει πως οι φιλίες έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία.Σίγουρα, όταν κάποιος μένει μόνος του δεν έχει το ίδιο άγχος με κάποιον που είναι υπεύθυνος για μια ολόκληρη οικογένεια. Το άγχος που έχει κανείς όταν έχει να φροντίσει μόνο τον εαυτό του είναι σαφώς λιγότερο. Κι όλοι ξέρουμε τι κάνει το άγχος στην υγεία.

Αντιμετωπίζετε τον κοινωνικό στιγματισμό
Το μόνο που ακούτε κυρίως από συγγενείς είναι «εσύ πότε θα παντρευτείς; Τα χρόνια περνάνε». Αυτό μπορεί να προκαλέσει κακή διάθεση ή ακόμα και σημάδια κατάθλιψης αν ο άνθρωπος που το ακούει ξανά και ξανά είναι επιρρεπής.

Έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο μετά από κάποιο μεγάλο χειρουργείο
Έρευνα του Πανεπιστημίου Emory έδειξε πως οι ανύπαντροι ασθενείς είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μετά από ένα μεγάλο χειρουργείο από τους παντρεμένους. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως οι παντρεμένοι, σύμφωνα με την μελέτη, φάνηκαν πιο αισιόδοξοι για την ανάρρωση τους και η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάρρωση.