Μειώνουν τις απαιτήσεις τους από τους άντρες οι γυναίκες όσο δεν βρίσκουν σύντροφο

02-03-2017

Όλες οι γυναίκες έχουν κάποιες προδιαγραφές όταν πρόκειται για τους άντρες και το πως επιλέγουν το ταίρι τους. Κάποιες απαιτήσεις από τον άντρα που θα κάνουν σύντροφο τους. Φαίνεται όμως πως όσο περνάει ο καιρός και δεν βρίσκουν σύντροφο, οι απαιτήσεις τους αυτές μειώνονται ώστε να μεγαλώσουν οι πιθανότητες τους να βρουν ταίρι. Όλα αυτά σύμφωνα με νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία μελέτησαν τις ηλεκτρονικές επαφές 41.936 ατόμων σε ιστοτόπους γνωριμιών. Θέλησαν έτσι να διαπιστώσουν ποιες είναι οι απαιτήσεις των χρηστών όταν αναζητούν ταίρι

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν αναλυτικά στην επιθεώρηση Personality and Indvidual Differences. Τι έδειξαν; Πως οι χρήστες είναι πιο πιθανό να επικοινωνήσουν με άτομο ίδιου μορφωτικού επιπέδου με τους ίδιους, όμως όσο δεν βρίσκουν ταίρι, μειώνουν τα standards.

“Συνήθως, ψάχνουμε να βρούμε έναν ερωτικό σύντροφο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ένα από τα οποία είναι να έχει πάνω κάτω την ίδια ηλικία με εμάς, την ίδια κουλτούρα, την ίδια πνευματική καλλιέργεια, κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, οι εξελίξεις τις τεχνολογίας έχουν ανατρέψει τα δεδομένα, κυρίως λόγω της δυνατότητας που παρέχουν για ταυτόχρονη «αξιολόγηση» πολλαπλών πιθανών συντρόφων με το πάτημα μερικών κουμπιών”, εξηγεί ο Steven White ένας εκ των δύο συντακτών της μελέτης.

Ο ίδιος επέλεξε να επικεντρωθεί στη παράμετρο του μορφωτικού επιπέδου καθώς, όπως επισημαίνει, είναι ενδεικτική των οικονομικών δυνατοτήτων ενός ατόμου. Ο Steven White κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, οι πιο μορφωμένοι χρήστες, και κυρίως οι γυναίκες, όσο μεγαλώνουν έχουν την τάση να μη δίνουν προτεραιότητα στην πνευματική καλλιέργεια ενός ατόμου του αντίθετου φύλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κι όμως! Οι άντρες δεν προτιμούν τις νεότερες γυναίκες
Αυτή είναι η ηλικία στην οποία οι άντρες θεωρούν ότι οι γυναίκες ομορφαίνουν περισσότερο