Παρεμβάσεις ΕΟΠΥΥ με νέες εφαρμογές και νέα φαρμακεία για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων

02-04-2018

 Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του Οργανισμού, η οποία έχει εκπονήσει και ήδη εφαρμόζει συγκεκριμένο πακέτο παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η λειτουργία νέων φαρμακείων σε Περισστέρι (άνοιξε την περασμένη Παρασκευή), Καματερό (θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες) και Γλυφάδα (έως το τέλος του χρόνου).

Μεταξύ των παρεμβάσεων περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση εντός Μαίου συστήματος ειδοποίησης των ασθενών για τον χρόνο κατά τον οποίο μπορούν να παραλάβουν το φάρμακό τους από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Οι ασθενείς θα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημέρα και ώρα που θα μπορούν να μεταβούν στο φαρμακείο για να παραλάβουν το φάρμακό τους, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν στην ουρά.

Σημειώνεται ότι συνολικά στη χώρα λειτουργούν αυτή τη στιγμή 28 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ – εκ των οποίων τα εννέα στην Αττική- ενώ υπάρχουν και επιπλέον 70 σημεία διανομής -κυρίως Κέντρα Υγείας και δημόσιες υπηρεσίες- σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές στα οποία αποστέλλονται φάρμακα υψηλού κόστους (εκτελεσμένες συνταγές) για τους ασθενείς.

Η ετήσια δαπάνη για τα σκευάσματα που χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Σε μηνιαία βάση εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού περίπου 80.000 ασφαλισμένοι και 4.300 ανασφάλιστοι.

Σε νέα ηλεκτρονική εποχή ο ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ, νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους παρόχους θέτει σε λειτουργία ο Οργανισμό το προσεχές χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, τίθενται σε εφαρμογή το Σύστημα Ηλεκτρονικών Ενστάσεων επί των περικοπών των μηνιαίων υποβολών, real time έλεγχος των κλινικών, λειτουργία data center κ.α..