Δημήτρης Βαρνάβας: Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δεν επιθυμεί νέα κλαδική συμφωνία για τους γιατρούς του ΕΣΥ!

16-06-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Φραστική επίθεση κατά της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου και της παράταξής της στην Ομοσπονδία, τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ((ΔΗΠΑΚ), για τη στάση τους έναντι του ενδεχομένου να ξεκινήσουν συζητήσεις μεταξύ ΟΕΝΓΕ και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την σύναψη νέας κλαδικής συμφωνίας για τους γιατρούς του ΕΣΥ της χώρας μας, εξαπολύει το Σάββατο 16 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, με σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η ΔΗΠΑΚ -η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ- ποτέ δεν ήθελε τη σύναψη κλαδικής συμφωνίας, ούτε το 2009, ούτε σήμερα. Εξαναγκάστηκε, λόγω της πίεσης που ασκούσαν οι Ενώσεις και οι άλλες παρατάξεις στην Ομοσπονδία, να υποδυθεί πως συμφωνεί με τη διεκδίκηση της κλαδικής συμφωνίας και αναζητούσε άλλοθι προκειμένου να την απορρίψει.

Κατά κακή της τύχη, όλες οι παρατάξεις στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο, ψήφισαν ομόφωνα την έναρξη συνομιλιών για επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας και σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας αρνηθεί να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ άφησε να περάσουν δύο μήνες χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Και τώρα- λέει- πως σχεδιάζει να προκηρύξει κινητοποιήσεις τον Ιούλιο!

Είναι όντως η πιο κατάλληλη εποχή. Τώρα που ξεκινούν οι άδειες και το θερμόμετρο ανεβαίνει στο ύψη, φαντάζεστε μια κινητοποίηση γιατρών με κουβαδάκια στην άμμο…”.