Δημήτρης Βαρνάβας: Αισθητός περιορισμός στα φακελάκια και τις μίζες στην Υγεία!

13-08-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Την εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία τα φακελάκια και οι μίζες στο χώρο της Υγείας έχουν περιορισθεί αισθητά, εκφράζει τη Δευτέρα 13 Αυγούστου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, με σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

“Δεν έχει καμιά πρωτοτυπία η διαπίστωση πως η διαφθορά στο σύστημα υγείας, είτε πρόκειται για δημόσιο- είτε για ιδιωτικό, είναι εκτεταμένη. Ιδιαίτερα την εποχή των παχιών αγελάδων, δηλαδή τη δεκαετία 2000-2010, οι αποκαλούμενες ως «άτυπες πληρωμές» έφτασαν το 40% των συνολικών δαπανών, με αποτέλεσμα ο χώρος της υγείας ν΄ αποτελέσει ένα τεράστιο διαφθορείο.

Τα χρόνια της κρίσης οι άτυπες πληρωμές, αν και μειώθηκαν σε απόλυτους αριθμούς, συνέχιζαν να ευημερούν και όσα αποκαλύπτονται για τα pay rolls της Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ενδεικτικά για την έκταση της διαφθοράς.

Η διερεύνηση σκανδάλων από τη δικαιοσύνη και η ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν περιστατικά εκβιασμών έχουν αρχίσει τελευταία ν΄ αλλάζουν το κλίμα και να περιορίζουν αισθητά τα φακελάκια και τις μίζες.

Όσοι επισκέπτονται συχνά τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ διαπιστώνουν πολλές αναρτήσεις του υπουργείου Υγείας που αφορούν σε απολύσεις γιατρών λόγω απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου γιατρών ΕΣΥ που επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης λόγω χρηματισμού.

Καιρός να γίνουμε μια φυσιολογική χώρα…”.