Γιατί μας αρρωσταίνει ο κρύος καιρός;

26-12-2016
Θα έχουμε παρατηρήσει όλοι πως τις περισσότερες ασθένειες τις παθαίνουμε τον χειμώνα. Κρυολογήματα, ιώσεις, φλεγμονές… Γιατί όμως; Τι φταίει και μας αρρωσταίνει ο κρύος καιρός; Βρετανοί ερευνητές λένε πως η απάντηση κρύβεται στα γονίδια.
 
Ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Βρετανία εξέτασαν πάνω από 160 χιλιάδες ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Εξέτασαν περισσότερα από 22 χιλιάδες διαφορετικά γονίδια ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Nature Communications, έδειξαν πως με την πτώση της θερμοκρασίας ορισμένες αρρώστιες μπορούν να εμφανιστούν ή να χειροτερέψουν εάν ήδη υπάρχουν.
 
Η επιστημονική ομάδα του John Todd διαπίστωσε ακόμα πως τα γονίδια έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν τη συμπεριφορά τους με τον καιρό ώστε να προσαρμόζονται.
Αυτό σημαίνει στην πράξη πως κάθε εποχή έχει τις ασθένειες της. Είναι επίσης και μια εξήγηση γιατί ορισμένες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα χειροτερεύουν τον χειμώνα με το κρύο και την υγρασία.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: