Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στη μέση ηλικία κάνουν καλό

26-12-2016
Όταν ακούμε τη λέξη βιντεοπαιχνίδια το μυαλό μας πάει σε παιδιά και εφήβους. Κι όμως! Ίσως ήρθε καιρός να ξεπεράσουμε αυτή την αντίληψη. Γιατί; Έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε πως τα διαδικτυακά παιχνίδια τονώνουν τη μνήμη και την σκέψη και βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα μετά 50.
 
Ερευνητές από το King’s College του Λονδίνου (KCL) μελέτησαν επί έξι μήνες 7.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 50 ετών και πάνω. Από αυτούς, κανένας δεν είχε προβλήματα μνήμης κατά την έναρξή της
Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία έπρεπε να παίζει τα παιχνίδια επί 10 λεπτά τη φορά όσο συχνά ήθελαν, ενώ η άλλη έπρεπε απλώς να κάνει αναζητήσεις στο Ίντερνετ για το ίδιο χρονικό διάστημα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Post-acute and Long Term Care Medicine» (JAMDA), έδειξε πως αυτά τα παιχνίδια κρατάνε το μυαλό των μεσήλικων ενεργό και διευκολύνουν καθημερινές δραστηριότητας όπως τα ψώνια, το μαγείρεμα, η διαχείριση των οικονομικών και οι μετακινήσεις.
 
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως έξι μήνες αφότου οι εθελοντές άρχισαν να παίζουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα είχαν διαφορές στη σκέψη και τη λεκτική μάθηση.
 
Για τους εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών, το όφελος από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια φαινόταν στην διεκπεραίωση των βασικών, καθημερινών δραστηριοτήτων τους και έτσι σε βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: